Actualitat‎ > ‎Notícies DONA‎ > ‎

LEGISLACIÓ FISCAL (TSJ) - saps que pots reclamar l'IRPF del període de permís de maternitat?

29 de nov. 2016, 14:56 publicada per Sección Sindical CCOO   [ actualitzat el 29 de nov. 2016, 14:57 ]


El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha declarat exempta de tributació la prestació de maternitat que la Seguretat Social abona a les mares treballadores durant les 16 setmanes que dura el permís per naixement i, per tant, obliga a l’Agència Tributària a tornar les retencions per IRPF fetes durant aquest període. 

Qui pot reclamar?

Totes les dones treballadores que hagin gaudit del permís de maternitat en els darrers 4 anys ja que l’Agència Tributària fixa en 4 anys el termini per revisar una declaració de renda. Encara que la sentència no ho contempla explícitament es pot estendre la reclamació al permís de paternitat.

Quins passos s’han de seguir per reclamar?

En primer lloc s’ha de reclamar davant de l’Agència Tributària presentant una declaració de renda paral·lela de l’any on hem tributat pel permís de maternitatEn cas de denegació d’aquesta via s’ha de presentar un recurs judicial. En aquest cas caldrà valorar el cost econòmic del recurs en relació amb la quantitat que es reclami.

Què he de fer per reclamar?

Pots posar-te en contacte amb el delegat o delegada de CCOO de la teva empresa, dirigir-te al local del sindicat més proper o bé enviar una consulta a [email protected]